logo

Ferrozo »Po 22.října 2018 19:39

Zdravím všechny, šel jsem se poradit. Před pár lety jsem zjistil, pro sebe, na radu optika, brýle s válci z astigmatismu, abych byl upřímný, jasně jsem viděl, že všechno se stalo lépe viditelným ve srovnání s obyčejnými brýlemi, které nosím pár desetiletí. Za optiku UTB upřímně děkujeme. Normální brýle, které nezabíjejí vzhled, se staly dostupnými před 20 lety, je škoda, že jsem před tím nebral čočky astigmatismu. Přibližně před rokem se začal zajímat o létání po telefonu, takže se na zrak na dioptrické podlaze na každém oku dostal zrak, udělal si další brýle s válcem pro nové, horší vidění, ale jsou nepříjemné blízko, to znamená, že jsou daleko a musíte se cítit blízko. Většinou jdu na staré, jen sleduji nové televizory, nebo když jdu do hor a nemusím dělat žádnou práci, je i vaření v nových nepohodlné. Potřebuji bifokální nebo progresivní brýle? Pokud peníze opravdu nevadí, peníze se nezvýší, v našem městě je to 72 000 rublů, nebo přibližně 1110 USD v stojanech v Rakousku.

Recepty, jak to chápu pro bifokální.

ODsph -3,0 cyl -0,75 ax 10
OSsph -3,5 cyl -1,00 ax 170
Rz 70

ODsph -1.75 cyl -0.75 ax 170
OSsph -2,25 cyl -1,00 ax 10
Rz 68

Bifokální nebo progresivní brýle? Potřebujete ne? 45 let

Hovrashok »Po 22.října 2018 20:03

Bifokální nebo progresivní brýle? Potřebujete ne? 45 let

Ferrozo "Po 22.října 2018 20:55

Bifokální nebo progresivní brýle? Potřebujete ne? 45 let

Hovrashok »Po 22.října 2018 22:35

Bifokální nebo progresivní brýle? Potřebujete ne? 45 let

OptikaLux »Út 23. října 2018 10:11

http://forum.ochki.net/viewtopic.php?p=54980

Recenze: Polymerní bifokální čočky pro brýle Gif Bifocal Flattop - Teď můžu, bez nutnosti měnit brýle, sledovat televizi a číst knihu.

Bohužel, mnoho let práce na počítači (od roku 1976) mělo škodlivý vliv na můj zrak: zpočátku jsem musel nosit brýle s nepatrnou výhodou, takže jsem mohl číst. A šlo to, šlo to, plus to se rozrostlo tak daleko a to se stalo nepříjemné podívat se do dálky. Dostal jsem druhý pár brýlí, už jsem sledoval televizi.

TIP pro ty, kteří právě začali nosit brýle s plus: neodhazujte brýle, když se změníte na plus více, budou stále užitečné pro vás podívat se do dálky.

A začal jsem mít problémy: chodím po obchodě s brýlemi, ale musím se podívat na výrobek a podívat se na cenu, změnit to pro ostatní. Ano, a doma stejné problémy: Četl jsem knihu, ale někdy se dívám na televizní obrazovku, pokud je něco zajímavého. Tak jsem seděl ve dvou skleničkách najednou pro zábavu svých vnoučat.

A před rokem na mě svítilo - existují bifokální čočky, to je, když jsou dva objektivy s různými dioptriemi kombinovány v jednom objektivu (rozdíl by neměl překročit 2). Můj otec nosil brýle s takovými čočkami.

Šel jsem se poradit s mým oftalmologem. Vysvětlila, že ne všichni lidé se přizpůsobují brýlím s bifokálními čočkami, ale když se dozvěděli, že snadno zaostřuji zrak, sedí ve dvou brýlích a přecházím z čtení na sledování televize a naopak, doporučila mi, abych si objednala takové čočky. Co jsem udělal.

Objednal jsem si nový rám a vybral čočky v jedné z lékáren Optics v Rostově na Donu. Prodavač mi hodně pomohl. To bylo od jejího vyzvání, že jsem si koupil polymerní čočky BIFOCAL FLATTOP německo-ruské společnosti "GLANCE" (GLANS). I když jsou vyrobeny v Thajsku. To je samozřejmě objektiv střední cenové kategorie, ne prémie. Před rokem, pro dva objektivy, jsem dal 1600 rublů.

Čočky samy, samozřejmě, nyní v rámu, ale balení od nich:

A na zadní straně:

Nyní bifokální čočky dělají tak dovedně, že outsider nebude rozumět, že se jedná o dva objektivy v jednom. Snažil jsem se fotografovat brýle s těmito čočkami, a to jsem udělal:

Ve stínu brýlí můžete vidět, že existuje segment s jinými dioptriemi.
A ještě jeden pokus o to:

Nelíbí se mi, že bych si rád objednal brýle s polymerními bifokálními čočkami BIFOCAL FLATTOP, nosím je po celou dobu, jen za jasného slunce je nahrazuji slunečními brýlemi, ale i dioptriemi.

Všem čtenářům, kteří již nosí brýle na dálku a na blízku, doporučuji věnovat pozornost bifokálním objektivům. Brýle s takovými čočkami výrazně zjednodušují životnost.

http://otzovik.com/review_3264163.html

Bifokální brýle: proč takzvané, výhody a nevýhody dvojitých čoček

Bifokální brýle jsou určeny pro osoby, které mají hyperopii, když je přidána progresivní krátkozrakost.

Zvláště často se to děje ve stáří. Pak to nestačí, aby člověk dával brýle nebo body určené jen pro čtení, potřebujete čočky, které mohou dobře odrážet světelné paprsky jakékoliv délky. Tyto čočky se nazývají bifokální.

Vlastnosti bifokálních brýlí

Bifokální brýle mají dva zcela odlišné objektivy: jeden pro vzdálenost, druhý pro získání jasného obrazu zblízka. Jsou spojeny v jednom skle. Myšlenka na tvorbu bifokálů patří Benjaminu Franklinovi.

V každodenním životě, při práci s počítačem, čtení, zkoumání blízkých objektů, je pohled směřován dolů. Proto je velká pozornost věnována dolní čočce, která je zodpovědná za přepínání pohledu na uzavřené objekty. Když se člověk dívá do dálky, jeho pohled je obvykle směrován do středu nebo nahoru.

Pro osoby trpící pouze krátkozrakostí se místo horní čočky vkládají nulová skla bez dioptrií, takže se nazývají brýle s jednoduchými brýlemi. Dno může zabírat polovinu skla nebo jeho menší část. Tvar také často závisí na preferencích osoby a může být kulatý nebo obdélníkový.

V naší době jsou okna s dvojitým zasklením velmi oblíbená díky možnosti rychlé změny zaměření, což je velmi výhodné pro lidi, kteří pracují s malými předměty nebo vybavením.

Multifokální brýle

Moderní design je multifokální. Přechod z jedné čočky na druhou není tak zřejmý. Stále mají mírné zkreslení na hranicích přechodů, takže adaptační období, obvykle asi 2 týdny, musí projít. Oni jsou ve velké poptávce u mladých pacientů, mají krásnější prostředí, nenarušují tvar očí.

Existuje mnoho forem multifokálních brýlí. Jsou vybrány v závislosti na ostrosti zraku, životním stylu a profesi pacienta. Čočky v nich mohou být velké nebo malé, mohou být vyšší nebo nižší vzhledem k ráfku, přičemž sklo může mít také jiný tvar.

Výhody a nevýhody

Mezi výhody patří:

  • cenová dostupnost, jsou o něco dražší než obvykle;
  • není třeba nosit 2 páry brýlí;
  • výběr velikosti a úpravy se provádí individuálně pro každého pacienta.

Navzdory viditelným výhodám mají bifokály několik nevýhod:

  • Bifokální brýle nelze použít při řízení automobilu, protože vzhled by měl být zaměřen hlavně rovně, ale jsou bifokální. V tomto případě použijte trifokální skla, sklo, které se skládá ze 3 čoček;
  • protože dělicí čára je jasně viditelná, vytváří to vizuální vadu;
  • neustálé přepínání pohledů mezi různými brýlemi poskytuje dodatečné zatížení oka, takže rozdíl mezi dioptriemi by neměl překročit 4 - 5 jednotek. Tento nedostatek může být korigován progresivními čočkami, jejichž přechod je velmi hladký.

Multifokální kontaktní čočky

Bifokální a multifokální brýle jsou zastaralý způsob, jak opravit zrakovou ostrost. Nyní jsou nahrazeny bifokálními kontaktními čočkami pro brýle, přechod mezi nimi je velmi hladký, což umožňuje udržet stálou zrakovou ostrost.

Jsou vybírány striktně individuálně s ohledem na životní styl pacienta, jeho profesi a potřeby. Nevýhodou jsou vysoké náklady. Kontraindikován u všech očí nebo infekčních onemocnění.

Funkce výběru

Pokud má člověk krátkozrakost a dobře vidí v dálce, pak obvykle umístí negativní čočku na dno a na horní nulu. Pro lidi, kteří jsou špatně vidět a blízko a daleko (nejčastěji se jedná o starší osoby), použijte minus níže a plus nahoře.

Existují případy, kdy je negativní čočka umístěna nahoře. To je nezbytné pro osoby, které zvažují blízké nebo malé předměty nad úrovní očí. Pokud jde o poměr velikosti sklenic, musí být vybrány s ohledem na lidské činnosti. Pokud jsou brýle používány pro čtení nebo častější práci než pro pozorování objektů, měla by spodní čočka zabírat polovinu povrchu skla. Pokud jsou pro vzdálenost potřebná sklenice, můžete umístit do spodních rohů skla negativní čočku poblíž nosu.

Závislost na bifokálních brýlích

Závislost na bifokalam prochází poměrně rychle a bezbolestně. Pokud však trpíte neustálým nepohodlím, měli byste se znovu poradit s lékařem a vyzvednout si jiný typ brýlí.

V prvních dnech nošení, musíte rozvíjet zvyk zvyšování nebo snižování hlavy v čase. Doporučuje se neotočit hlavu ostře, protože to může vést k závratě.

Než přidáte brýle, lékař určitě provede řadu studií nezbytných pro výběr potřebných brýlí. Pokud nemůžete najít typ, který chcete, a pacient se cítí nepohodlně, můžete použít pokročilejší možnosti, například kontaktní čočky.

Náklady na bifokální brýle se mohou výrazně lišit v závislosti na použitých materiálech a vlastnostech samotných brýlí.

Recenze

Před volbou typu bodů si můžete přečíst recenze těch, kteří je již používají.

Nespokojen s bifokálními čočkami na brýle, které doktor zvedl. Nemůžu se zaměřit. Jasnost se nezvýšila. Musíte neustále naklánět nebo zvednout hlavu, abyste alespoň četli něco normálního. Proto často pociťujete závratě. Dodnes používám 2 body.

Jsem velmi rád, že jsem začal používat bifokální brýle. Není třeba napínat a používat oddělené brýle pro blízké i vzdálené. Použil jsem asi 10 dní. Používám je několik let a všechno je v pořádku.

Nedávno jsem se ocitl s dvojitými brýlemi. Nemůžu si na ně zvyknout. Možná proto není jasnost, kterou bych rád obdržel. Možná se v průběhu času něco změní.

http://zrenie.me/optika/bifokalnyie-ochki

Multifokální kontaktní čočky

Mám krátkozrakost -4,5. Nosím kontaktní čočky. Dali mi dobrou kondici pro dávání, ale pro blízké se mi zdá, že jsou příliš silní. Slyšel jsem, že existují multifokální kontaktní čočky. Řekněte mi, prosím, jak fungují. Díky předem.

Existují multifokální kontaktní čočky. které jsou určeny k nápravě refrakčních vad v presbyopickém věku. Pokud máte méně než 40 let, pak tato metoda opravy není pro vás. Je však třeba učinit určité výhrady. Myopičtí lidé, kteří používají brýle na vzdálenost, a správný a moderní princip úplné korekce hněvu refrakční chyby je základem přiřazení bodů nebo MCL, existují určité problémy s prací na blízkých a počítačových vzdálenostech. To je způsobeno obvyklým nadměrným napětím akomodačního svalstva u myopických lidí s neúplnou korekcí do vzdálenosti. Pokud používáte LKL na vzdálenost a máte nějaké problémy v okolí, můžete se uchýlit k několika řešením problému:
1. Monovisuální princip korekce, kdy je vedoucí oko korigováno do vzdálenosti k maximální zrakové ostrosti, ale nikoli dominantní - pro práci blízko. Dobře tolerovaný rozdíl v optickém výkonu MCL pro pravé a levé oko není větší než 3,0 dioptrií

2. MKL + body za blízké. Pokud dokonale vidíte vzdálenost v ICL, ale při práci s počítačem nebo dokumenty se setkáte s nepohodlím, můžete kompromis a kombinovat brýle MCL a brýle na čtení (počítač).
3. Multifokální МКL.
Mnohé společnosti se snažily tuto pozici podporovat, ale poptávka po takových čočkách je tak nízká, že výroba čoček není zisková. Existují však společnosti, které podporují výrobu multifokálního MCL. V současné době existuje mnoho multifokálních MCL, které splňují požadavky určitých pacientů. Obecný princip je podobný multifokálním brýlím, existují rozdíly ve skutečnosti, že moderní čočky umožňují současné uspořádání obrazů pro blízkost a vzdálenost sítnice a mozek si vybere, které z nich by mělo být aktivováno (simultánní MCL).

5. Mohli bychom pokračovat v dialogu konstruktivnějším způsobem, kdybych věděl, jak jste starý a jaké vizuální potřeby jsou pro vás prioritou.

Jak si vybrat správné multifokální čočky, pravidlo výběru? Děkuji!

Sofie
Multifokální čočky jsou vybrány stejně jako monofokální čočky. Je nutné dosáhnout shody parametrů čočky s hlavními geometrickými rysy rohovky pacienta, aby bylo zajištěno, že testovací čočka je správně umístěna na oku. Tato novela je přiřazena na základě výsledků studie svalové a lomové rovnováhy při provádění standardního testu s mřížkou, Helmholtzovým číslem a červeno-zeleným testem na blízko. Nebylo by zbytečné kontrolovat fúzi a blízkou stereoskopii, stejně jako funkční rezervy ubytování.

Když astigmatismus může nosit kontaktní čočky nebo multifokální brýle?

Můžeš. Pro konkrétnější odpověď uveďte údaje o věku a průzkumu.

Karine Po 23. 8. 2010 09:11

Dobré odpoledne, S., A.
Je mi 25 let a v anamnéze mé nemoci se vyskytoval strabismus (silný, získaný, pro jedno nedominantní oko, téměř vyléčený) a akomodační křeč, který vyrostl v mírnou myopii. Teď mám -3,5 v obou očích. Během posledního testu zraku lékař doporučil Acuvue Oasys -2,5, ale cítím se v nich nepříjemně, když se dívám na úzce umístěné objekty a čtu také. Cítí stres. Příště jsem koupil -2,25. V blízkosti pohodlné, ale není vidět v dálce.
Bude můj problém řešit multifokální kontaktní čočky?

Ubytování nebylo vyškoleno, protože pravidelně nenosily brýle nebo byla korekce slabá. Na 25, můžete se pokusit trénovat ubytování, postupně zvyšuje dobu nošení a sílu kontaktních čoček.
Můžete vyzkoušet různé čočky na pravé a levé oko (obvykle vedoucí - do vzdálenosti, dvojité - zavřít). Můžete vyzkoušet multifokální čočky. Ale na 25? A zda jste spokojeni s kvalitou vidění?
Jděte do optiky, diskutujte a zkontrolujte všechny možnosti.

Dobrý den! Mám vysoký stupeň krátkozrakosti, nosím kontaktní čočky posledních 5 let, ale objevily se problémy - nevidím je zblízka. Věková hyperopie se začíná rozvíjet (já jsem 48). Prosím, informujte se, jak opravit vizi, která mi nedovolí podílet se na mé profesi. Jsem krejčí, naučil jsem se zvládat krátkozrakost, ale jak se vyrovnat s krátkozrakostí a hyperopií?

Anonymous napsal: Dobré odpoledne! Mám vysoký stupeň krátkozrakosti, nosím kontaktní čočky posledních 5 let, ale objevily se problémy - nevidím je zblízka. Věková hyperopie se začíná rozvíjet (já jsem 48). Prosím, informujte se, jak opravit vizi, která mi nedovolí podílet se na mé profesi. Jsem krejčí, naučil jsem se zvládat krátkozrakost, ale jak se vyrovnat s krátkozrakostí a hyperopií?

bifokální / progresivní brýle nebo kontaktní čočky vám budou vyhovovat (například v případě anisometropie - velký rozdíl v dioptrii) nebo obojí. A dokonce může být dostatek brýlí nebo čoček, aby se vaše vidění napravilo zblízka.
Vzhledem k presbyopii s dnešními schopnostmi optické korekce zraku, je nepravděpodobné, že budete muset opustit svou profesi.

Denis63 So Jan 15, 2011 18:45

Při nošení kontaktních čoček ve vzdálenosti vidím dobře, ale kolem je špatné. Cítí se přítomnost cizího tělesa na oku.

Denis63 napsal (a): Při nošení kontaktních čoček ve vzdálenosti vidím dobře, ale téměř špatně. Cítí se přítomnost cizího tělesa na oku.

Čočky se nasbíraly nebo v ordinaci lékaře v optice? Možná je třeba provést změnu v blízkosti. Je těžké říci, proč cítíte nepohodlí, protože Ani o čočkách, ani o vašich zkušenostech s nošením kontaktních čoček nic nepíšete.

Multifokální kontaktní čočky

Yashina Olga Nikolaevna
Kandidát věd, vedoucí oddělení lomologie refrakce

Presbyopie, nebo věk-zraková, se vyvíjí po 40 letech a je vysvětlována snížením pružnosti čočky, která ztrácí schopnost měnit svůj tvar a poskytuje tak vynikající vidění v jakékoli vzdálenosti.

Lidé, kteří své brýle nikdy nepoužili, se postupně odkláněli od očí předmětných předmětů a nakonec získali body za přiblížení. Blízko zrakové, neustále nosí brýle, když pracujete v těsné blízkosti, chcete odstranit brýle nebo nasadit slabší brýle. A daleko-zrakově, naopak, při čtení, oni jsou už "nestačí" z jejich plus bodů, ve kterých dříve mohli oba číst a jít do divadla.

Brýle se zkušenostmi, tedy musí používat dva body, neustále je měnit. A pro ty, kteří nikdy nosili brýle, dříve nebo později přichází čas, kdy některá sklenice „selhávají“ - potřebujete brýle pro čtení, práci v počítači, cestu do obchodu atd.

Jmenování multifokálních čoček

Multifokální čočky jsou alternativou k korekci presbyopie. Multifokální čočky, podobně jako čočky na brýle, mají několik zón s různým optickým výkonem, což vysvětluje možnost jasně vidět objekty umístěné na různých vzdálenostech ve stejných čočkách.

Bifokální čočky jsou nejjednodušší verzí multifokálních čoček. Existují dvě optické zóny, které jsou určeny pro vidění na blízko a daleko.

Variabilní kontaktní čočky

Nejrozumnější a nejznámější design variabilních bifokálních čoček, který se zcela shoduje s designem bifokálních brýlí, tzn. Ve spodní části kontaktní čočky je zóna blízkého vidění, v horní části je zóna pro korekci zraku do vzdálenosti a mezi horní a dolní zónou je jasná hranice.

Kdykoli se podíváte do dálky, používáte horní zónu, při čtení a práci v těsné vzdálenosti - nižší. Objektiv musí být stabilní, aby se optické zóny nepohybovaly. Proto má dno takové čočky malý řez, takže se objektiv při blikání neotáčí.

Soustředné kontaktní čočky

Konstrukce takových čoček je střídání prstencových zón pro vidění daleko a blízko.

Pokročilejší jsou soustředné bifokální kontaktní čočky. V takových čočkách se kruhové zóny střídají pro vidění na dálku a vidění na blízko. Celkově má ​​čočka 2-3 zóny každého typu.

Konstrukce soustředných kontaktních čoček se může lišit v závislosti na tom, která zóna je umístěna ve středu: v některých objektivech je centrální kruhová zóna určena pro vzdálený pohled, kolem ní je umístěna prstencová zóna pro vidění na blízku, pak je vzdálenost pro vzdálenost atd.

V ostatních případech je ve středu kruhová zóna pro vidění na blízko a pak střídavě střídají zóny pro vidění na dálku a na blízko.

Zpravidla se v tvrdých soustředných čočkách ve středu nachází zóna vzdálenosti a měkkých čoček, nejčastěji pro vidění na blízko. Někdy je zvolena měkká soustředná čočka s centrální zónou pro vzdálenost na předním, dominantním oku, a na druhé straně také měkká soustředná čočka, ale nyní s centrální zónou určenou pro blízkost.

Paprsky světla vstupující do oka procházejí všemi zónami: pro sledování vzdálenosti a pro vidění na blízko. Všechny tyto paprsky se podílejí na tvorbě obrazů na sítnici. Bez ohledu na to, jak překvapivě to může znít, mozek sám vybere obraz, který vám umožní vytvořit jasný vizuální obraz.

Asférické kontaktní čočky

Asférické multifokální kontaktní čočky jsou nejmodernější.

Asférické multifokální kontaktní čočky jsou plně multifokální a moderní. Jsou podobné progresivním brýlovým čočkám, protože optická síla se postupně mění a poskytuje jasnou vizi v různých vzdálenostech.

V asférických kontaktních čočkách se refrakční síla liší od středu k periferii. Centrální zóna, nejčastěji určená pro vidění na blízko. Jelikož se člověk dívá na úzce rozmístěné objekty, zornice se zužuje - proto by měla být blízká oblast umístěna v centrální části.

Když se člověk dívá do dálky, žáci se roztahují, zraková zóna na okraji se otevírá a začíná „pracovat“. Vzhledem k tomu, že se optický výkon v asférických kontaktních čočkách plynule mění, je také možné vidění v mezilehlých vzdálenostech.

Koncentrické a asférické kontaktní čočky nepotřebují stabilní polohu čočky na oku - tj. Kontaktní čočky se mohou otáčet bez zhoršení kvality vidění. Určitá doba návyku a adaptace na tyto čočky je však nutná. Multifokální čočky navíc nejsou vhodné pro lidi, kteří potřebují skvělý doplněk (rozdíl mezi viděním na blízko a na dálku).

Monovize jako způsob, jak napravit presbyopii

Monovision není vhodný pro řidiče.

Existuje další způsob, jak napravit presbyopii - tzv. Monovision. Současně je pro jedno oko vybrána korekce pro vidění na dálku a pro druhé pro vidění na blízko. Tak se používají běžné kulové kontaktní čočky, které jsou levnější než multifokální.

Ale touto metodou neexistuje binokulární vidění (prostorové), protože schopnost vnímat hloubku a objem je možná pouze tehdy, když se díváme se dvěma očima a vidění obou očí je přibližně stejné. Metoda monovize proto není vhodná pro řízení automobilu. Navíc tento způsob korekce presbyopie také vyžaduje návyk.

Výroba materiálu, režim nošení, design - jak si vybrat?

Koncem 90. let se objevily kontaktní čočky pro korekci presbyopie. V současné době jsou bifokální a multifokální kontaktní čočky měkké a tvrdé, takovéto čočky jsou také vyrobeny ze silikon-hydrogelového materiálu, který prochází velkým množstvím kyslíku do rohovky (jako tuhé čočky propustné pro plyny) a obsahuje velké množství vlhkosti (jako měkké hydrofilní čočky).

Objektivy pro korekci presbyopie, stejně jako běžné sférické čočky, jsou plánované náhrady (2, 3 týdny nebo měsíc), tradiční (počítáno na dobu 3 až 6 měsíců), a dokonce i denní náhrada.

Výběr multifokálních kontaktních čoček by měl být odborníkem.

Samozřejmě by měl odborník vybrat kontaktní čočky pro korekci presbyopie. V závislosti na šířce zornice a na korekci, kterou potřebujete pro vidění v dálce a v blízkosti, stejně jako na životním stylu, který vede, oftalmolog, který se zabývá korekcí kontaktů, po provedení všech nezbytných vyšetření vám doporučí vhodný design kontaktních čoček a vybere si čočky vhodné pro vás. režim nošení a doba výměny.

Multifokální čočky - recenze. Popis, instrukce, recenze

23. 10. 2014 | Zhlédnuto: 4 821 lidí.

Multifokální čočky jsou dnes naprosto jedinečné z hlediska korekce zrakových vad, protože mohou rychle a snadno zachránit pacienta před známkami presbyopie - senilní hyperopie.

Obecně se presbyopie začíná vyvíjet po 30 letech. Jeho význam je redukován na skutečnost, že postupně čočka - optická čočka oka, která je schopna měnit vzdálenost od ohniska - ztrácí vlhkost, ztrácí pružnost, je silně zhutněna.

Navíc svaly, které drží čočku, ztrácejí svou elasticitu. Vzhledem k těmto procesům je zhoršené vidění a objekty s těsným odstupem se jeví jako rozmazané.

Podobné jevy se vyskytují se schopností člověka jasně vidět objekty, které jsou daleko.

Není to tak dávno, kdy lékaři vyřešili problém zrakové zraky přidělením brýlí. Osoba navíc musela mít několik párů brýlí, které hledaly nahoru a dolů. Multifokální čočky však svědčí o zrušení používání nepohodlných brýlí.

Struktura multifokální čočky je následující: má dvě výčnělky ze dvou stran, proto je unikátní. Jedna z těchto vyboulení je určena pro pozorování objektů ve vzdálené vzdálenosti. Druhá vyboulení poskytuje dobrou vizualizaci objektů v blízkosti.

To je, tam je několik optických center v multifokálních čočkách, ale několik, a paprsky světla pronikají skrz ně. Obraz se tedy jeví jako v několika verzích a mozek si vybere ten správný, který se bude jevit jako nejjasnější.

Mnozí pacienti s presbyopií prostě nepředstavují svůj život bez použití multifokálních čoček.

Jejich hlavní výhody:

  • pohodlí, bezpečnost, snadný způsob, jak napravit zrakové postižení a znovu získat jeho vynikající ostrost bez operace
  • dostupnost a dostupnost
  • není třeba používat několik různých párů brýlí, stejně jako nosit je s sebou, což je velmi nepohodlné.

    Jmenování multifokálních čoček

    Použití multifokálních čoček poskytuje člověku po celou dobu jasné a vysoce kvalitní vidění. Pacient bude schopen přesně rozpoznat všechny objekty v jakékoli vzdálenosti, a to pouze pocit pohodlí.

    Je však nemožné předepsat si multifokální čočky, jejich použití vyžaduje povinnou lékařskou pomoc.

    Kromě korekce vizuálních nedostatků pomocí čoček, skel, existuje operativní (mikrochirurgická) korekční metoda. Pacient může nahradit přirozenou čočku oka umělou nitrooční čočkou.

    Tento objektiv je implantát, který zcela nahrazuje objektiv, bude plnit své funkce. Operace se však doporučuje pacientovi, pokud jeho vlastní objektiv ztmavne a ztratí své vlastnosti.

    V jiných případech je lepší použít jednoduchou a cenově dostupnou metodu korekce zraku - používejte multifokální čočky.

    V obchodech s optikou a internetovými obchody existuje velký výběr různých kontaktních čoček, stejně jako přípravků na jejich péči, příslušenství pro skladování a přepravu.

    Obvykle je cena multifokálních čoček většiny výrobců cenově dostupná a příjemná pro spotřebitele.

    Výběr objektivu

    Volba čoček pro korekci presbyopie se provádí na doporučení oftalmologa, který by měl být získán na základě předběžné konzultace.

    V mnoha internetových obchodech je možnost online konzultace, takže pokud chcete, můžete snadno objasnit všechny nejasnosti a zbývající problémy. To se týká například nevýhod a výhod různých značek kontaktních čoček, jejich nákladů a výpočtu účinnosti.

    Mnoho kupujících zanechává své recenze na používání kontaktních čoček na internetu. Tyto informace mohou být velmi cenné, pokud jste novým kontaktem opravy.

    Pokud budete dodržovat všechna pravidla pro výběr, nošení a péči o kontaktní čočky, je zaručeno vynikající vidění s maximálním komfortem.

    Přibližný rozsah multifokálních čoček

    AirOptix Aqua Multifocal

    Jedná se o silikonové hydrogelové produkty pro korekci hyperopie. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Clariti 1 den Multifokální

    Objektivy pro jednodenní použití pro korekci dlouhozrakosti ultrafialovým filtrem. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: každý druhý den. Účel: optický.

    Přesné multifokální

    Objektivy s progresivním multifokálním systémem. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Pure Vision Multi-Focal

    Jsou to silikonové hydrogelové čočky pro korekci hyperopie. Typ čoček: kontakt. Aplikační režim: flexibilní, den, prodloužený. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Přidat komentář Zrušit odpověď

    O projektu

    Wikieyes.ru je unikátní projekt nezávislého názoru. Naši specialisté mají rozsáhlé zkušenosti v oboru oftalmologie, což vám umožňuje psát profesionální a kompetentní materiály o očních problémech.

    Na místě najdete největší encyklopedii očních onemocnění, informace a zpětnou vazbu na všechny oční přípravky, informace o struktuře oka a řadu užitečných cvičení a testů.

    Naše kontakty

    Zeptejte se jakýchkoli dotazů, které vás zajímají, napište k materiálům komentáře a recenze! Je velmi důležité, abychom viděli váš názor na práci na projektu.

    Použití jakýchkoli informací z těchto stránek je nezákonné a podléhá autorskému právu. Místo o očích

    Testimonial: Multifocal Restore Lens Alcon Acry soft IQ restor - Pokud je takový problém, měli byste provést operaci a neváhejte.

    Výhody:
    Operace obnovuje zrak

    Má dcera má vrozený katarakta v obou očích. Je jí 19 let a rozhodli jsme se pro operaci. Dlouho jsem přemýšlela, jaký objektiv si všimla vlastní, protože nabízeli 2 možnosti: všimnout si s monofaciální čočkou (to znamená, že vidíte jen daleko a potřebujete brýle blízko) a multifokální čočku, ve které jsou 3 ohniska ve vzdálenosti, v blízkosti a uprostřed. Charakteristiky této čočky jsou, že lidský mozek nemůže být přizpůsoben (jak řekli lékaři, a proto tam byly pochybnosti, ale protože mladé tělo s největší pravděpodobností bude vše v pořádku - říkali, ale zároveň řekli všemožným případům, jako kdyby žena provedla operaci, vidí 100) a blízko a daleko, a panel auta nevidí, jak to padá do slepé zóny musel změnit auto.) Ale my jsme se rozhodli vzít šanci. Na internetu, bohužel, nejsou téměř žádné recenze lidí, kteří provedli takovou operaci, a není jich málo (proto jsem se rozhodl napsat tuto recenzi, možná někdo bude potřebovat).
    Byla operována před 2 týdny, její zrak byl obnoven na 70% (před operací bylo 30%), lékaři takový výsledek ani nečekali. Taková čočka je 25,3 milionu. rub ($ 1,700) za jeden objektiv je drahý, ale stojí to.
    Trochu o této operaci bylo provedeno v 10. klinické nemocnici v Minsku. Před přijetím do nemocnice budete muset absolvovat různé testy (deset dní je platné a je třeba mít na paměti, že některé z nich jsou připraveny pouze 5 dní po porodu), provést fluorografii a podstoupit mnoho odborníků (endokrinolog, Laura, onkolog, gynekolog, terapeut a samozřejmě žralok hráč, který vám dá doporučení), pokud je vše v pořádku s vámi, pak vedoucí lékař podepíše vaše doporučení do nemocnice a budete hospitalizováni.
    Operace byla dceři provedena druhý den v první polovině, předtím, než jsme zaplatili za čočku v pokladně nemocnice (podle poznámky, ve které lékař označil jméno objektivu), který se nachází v prvním patře a měli jsme smlouvu o placených službách.
    Operace se provádí v lokální anestezii, čočka se opláchne vodou a poté se vloží umělá a zároveň je nutné zjistit, kde lékař mluví. Operace trvá 15-20 minut, ale můžete počkat 2 hodiny, než budete sedět na operačním sále. Moje dcera mi řekla, že operace není v zásadě bolestivá, ale nakonec se zdálo, že se něco dotýká oka. Po operaci se vy sami nebo v doprovodu zdravotnického systému dostanete na oddělení. Po operaci, oči nejsou červené, žádné stehy nebyly odstraněny, pouze oko musí být kapána a gel musí být aplikován během procesu.
    Oko bylo otevřeno večer v den, kdy byla operace provedena. Má dcera měla radost! Viděla svět v yakových barvách. Jediná věc, která večer, při pohledu na světla je viděla, kakby si „halo“ Samozřejmě jsme se začali bát, ale obnovit v dopoledních hodinách. A druhý den byla propuštěna. Vidí dobře a čte a píše, atd.
    Brzy budeme operovat na 2 očích.


    Celkový dojem. Je-li takový problém, stojí za to provést operaci a není třeba pochybovat.

    http://kontaktnye-linzy.zrenie100.com/otzyvy-o-kontaktnyh-linzah/multifokalnye-kontaktnye-linzy-otzyvy.html

    Brýle s progresivními čočkami. Kdo si na to zvykl? Nebo projít?

    První den se nosil dnes. V šoku! Řezy očí se okamžitě začaly zranit, nepohodlně, bolela hlava půl hodiny. O hodinu později opakovala to samé.
    -1,5 pro vzdálenost, - 1 pro počítač, 0 pro dopis.
    Body jsou potřeba pro práci s počítačem po celý pracovní den a pro zápis, bez odstranění a pro vzdálenost.

    Jak dlouho se používá? Tak těžké? Nebo něco špatného s čočkami? (8 tis. Čoček%))

    Takže ti to nevyhovují. Mimochodem, měl jsem podobný pohled s obyčejnými brýlemi. Šel jsem do jiné optiky. Musel jsem vyměnit jednu čočku, tam jsem se mýlil jen za půl dioptrie, ale nemohl jsem je nosit. Změněno - všechno je v pořádku.

    HOYA Japonština. TAST. Společně s rámem a prací 13 500 se ukázalo.

    http://www.u-mama.ru/forum/family/health/454456/

    bifokální

    Poznámky

    Přečtěte si o ortokeratologických čočkách. To je jediný osvědčený způsob, jak zpomalit postup krátkozrakosti.
    No, po dlouhou atropin, ale my, se světlou pletí a lehký očima, když nesedí, a obecně používán to málo.

    Byl jsem dítě nosit ty. Nelze říci, že zpomalují krátkozrakost. Spíše je problém v pohodlí: objektiv je horizontálně rozdělen na dvě poloviny, horní dioptrií objektiv pro vzdálenost, a spodní mi bylo dvakrát méně, pro čtení a zápis. I nosil ve škole.

    Jak ti pomohli?

    Jen dva v jednom. Před nimi byl nepříjemný pokaždé vyjmete desku něco napsat, nebo brýle přestavěn, když není pronajata, ale to není dobré ani pro oči

    Děti pohodlné ve škole, že deska vypadat s brýlemi na dálku a v notebooku sledovat již potřebovat silnou korekci, a ve stejných sklenic, bez odstranění, vypadají a psát něco v notebooku nebo čtení.

    Slyšel jsem o nich, ale nesnažil jsem se o to. V důsledku toho používáme noční čočky k zastavení progresivní krátkozrakosti. Za 1,5 roku impozantního opálu velmi málo. Obecně platí, že drahý, ale velmi šikovný věc, jako v průběhu dne dává vizi 1 bez brýlových čoček a tak dále.

    http://www.babyblog.ru/community/post/Zdorovjebaby/3167823

    Myopie u dětí a progresivní brýle

    A jak dlouho ta vize klesla? Nemohli jste si všimnout změn. Nenosili jste brýle dříve?

    Doktor říká dobře. Daleko se musíte dívat bez namáhání, s plnou korekcí nebo s malou korekcí. Ale čtení v takových silných brýlích nestojí za to, křeč se zvýší a vidění se ještě zhorší.

    Pokud si objednáte běžné brýle, ujistěte se, že jejich dcera jen šla po ulici, sledovala televizi a na tabuli ve třídě, ale v žádném případě nečetla (dělá DZ je také lepší bez nich).

    Hlavní problém ve třídě při kopírování z tabule, když se oči dívají střídavě na tabuli, pak v poznámkovém bloku. Jednou jsem byl v Utekhině na Gilyarovském. Pro takové případy vyrobili bifokální brýle. Teď asi mnozí dělají, ale naprosto jim věřím. 12/07/2012 10:44:51, Jahodový déšť

    Vize začala klesat na šest a půl - když se objevila zátěž na očích (šla do první třídy hudební školy). V sedm a půl šel do běžné školy - a spěchal. Dva dioptrie za rok. Body napsané loni v srpnu. Bylo to mínus tři, brýle mínus dvě poloviny. Teď už cvičili irifrin, pak šli do zařízení. Nic se nezlepšilo :-( Dva páry nových bodů byly napsány.

    Obávám se, že moje dcera je nezmění. Přesněji řečeno, bude pravidelně zapomínat. Myslím, že bifokální nebo progresivní by byla cesta ven. 12/07/2012 10:49:42 PM, Florencie

    http://conf.7ya.ru/fulltext-thread.aspx?cnf=Inittrd=15196

    Bifokální nebo progresivní brýle

    Zpráva Grossvater ”30.6.2015, 10:04.

    Zpráva od romka66rus »30. června 2015, 12:39.

    Zpráva decaht858 ”04.7.2015, 22:20.

    Zpráva Gladiátora “05.7.2015, 08:27.

    Zpráva romka66rus »05.7.2015, 09:26.

    Zpráva decaht858 ”05.7.2015, 15:34.

    Zpráva Grossvater »06.7.2015, 15:04.

    Zpráva wolserg »06 července 2015, 16:54.

    Zpráva decaht858 ”06.7.2015, 21:40.

    Zpráva Grossvater ”07.7.2015, 11:25.

    Zpráva decaht858 ”08.7.2015, 12:50.

    Zpráva Alexander_SAS »12.7.2015, 23:30.

    Zpráva decaht858 ”13.7.2015, 01:17.

    Zpráva Gladiator »14. července 2015, 05:15.

    Zpráva Alexander_SAS »14. července 2015, 10:45.

    Příspěvek Grossvater »14. července 2015, 10:59.

    Zpráva Gladiátora “14. července 2015, 12:35.

    Zpráva Alexander_SAS »14.7.2015, 12:47.

    Zpráva společnosti Grossvater “14. července 2015, 14:10.

    Poselství gladiátora “14. července 2015, 17:08.

    Poselství gladiátora “14. července 2015, 17:09.

    http://popgun.ru/viewtopic.php?t=720713

    Recenze bifokálních kontaktních čoček

    Objektivy jsou velmi transparentní, lehké, nerozbitné a velmi pohodlné.

    Bohužel, mnoho let práce na počítači (od roku 1976) mělo škodlivý vliv na můj zrak: zpočátku jsem musel nosit brýle s nepatrnou výhodou, takže jsem mohl číst. A šlo to, šlo to, plus to se rozrostlo tak daleko a to se stalo nepříjemné podívat se do dálky. Dostal jsem druhý pár brýlí, už jsem sledoval televizi.

    TIP pro ty, kteří právě začali nosit brýle s plus: neodhazujte brýle, když se změníte na plus více, budou stále užitečné pro vás podívat se do dálky.

    A začal jsem mít problémy: chodím po obchodě s brýlemi, ale musím se podívat na výrobek a podívat se na cenu, změnit to pro ostatní. Ano, a doma stejné problémy: Četl jsem knihu, ale někdy se dívám na televizní obrazovku, pokud je něco zajímavého. Tak jsem seděl ve dvou skleničkách najednou pro zábavu svých vnoučat.

    A před rokem na mě svítilo - existují bifokální čočky, to je, když jsou dva objektivy s různými dioptriemi kombinovány v jednom objektivu (rozdíl by neměl překročit 2). Můj otec nosil brýle s takovými čočkami.

    Šel jsem se poradit s mým oftalmologem. Vysvětlila, že ne všichni lidé se přizpůsobují brýlím s bifokálními čočkami, ale když se dozvěděli, že snadno zaostřuji zrak, sedí ve dvou brýlích a přecházím z čtení na sledování televize a naopak, doporučila mi, abych si objednala takové čočky. Co jsem udělal.

    Objednal jsem si nový rám a vybral čočky v jedné z lékáren Optics v Rostově na Donu. Prodavač mi hodně pomohl. Bylo to od její výzvy, že jsem si koupil BIFOCAL polymerní čočky FLATTOP německo-ruské společnosti GLANCE (GLANS). I když jsou vyrobeny v Thajsku. To je samozřejmě objektiv střední cenové kategorie, ne prémie. Před rokem, pro dva objektivy, jsem dal 1600 rublů.

    Čočky samy, samozřejmě, nyní v rámu, ale balení od nich:

    A na zadní straně:

    Nyní bifokální čočky dělají tak dovedně, že outsider nebude rozumět, že se jedná o dva objektivy v jednom. Snažil jsem se fotografovat brýle s těmito čočkami, a to jsem udělal:

    Ve stínu brýlí můžete vidět, že existuje segment s jinými dioptriemi.

    A ještě jeden pokus o to:

    Nelíbí se mi, že bych si rád objednal brýle s polymerními bifokálními čočkami BIFOCAL FLATTOP, nosím je po celou dobu, jen za jasného slunce je nahrazuji slunečními brýlemi, ale i dioptriemi.

    Všem čtenářům, kteří již nosí brýle na dálku a na blízku, doporučuji věnovat pozornost bifokálním objektivům. Brýle s takovými čočkami výrazně zjednodušují životnost.

    Mám krátkozrakost -4,5. Nosím kontaktní čočky. Dali mi dobrou kondici pro dávání, ale pro blízké se mi zdá, že jsou příliš silní. Slyšel jsem, že existují multifokální kontaktní čočky. Řekněte mi, prosím, jak fungují. Díky předem.

    Existují multifokální kontaktní čočky. které jsou určeny k nápravě refrakčních vad v presbyopickém věku. Pokud máte méně než 40 let, pak tato metoda opravy není pro vás. Je však třeba učinit určité výhrady. Myopičtí lidé, kteří používají brýle na vzdálenost, a správný a moderní princip úplné korekce hněvu refrakční chyby je základem přiřazení bodů nebo MCL, existují určité problémy s prací na blízkých a počítačových vzdálenostech. To je způsobeno obvyklým nadměrným napětím akomodačního svalstva u myopických lidí s neúplnou korekcí do vzdálenosti. Pokud používáte LKL na vzdálenost a máte nějaké problémy v okolí, můžete se uchýlit k několika řešením problému:
    1. Monovisuální princip korekce, kdy je vedoucí oko korigováno do vzdálenosti k maximální zrakové ostrosti, ale nikoli dominantní - pro práci blízko. Dobře tolerovaný rozdíl v optickém výkonu MCL pro pravé a levé oko není větší než 3,0 dioptrií

    2. MKL + body za blízké. Pokud dokonale vidíte vzdálenost v ICL, ale při práci s počítačem nebo dokumenty se setkáte s nepohodlím, můžete kompromis a kombinovat brýle MCL a brýle na čtení (počítač).
    3. Multifokální МКL.
    Mnohé společnosti se snažily tuto pozici podporovat, ale poptávka po takových čočkách je tak nízká, že výroba čoček není zisková. Existují však společnosti, které podporují výrobu multifokálního MCL. V současné době existuje mnoho multifokálních MCL, které splňují požadavky určitých pacientů. Obecný princip je podobný multifokálním brýlím, existují rozdíly ve skutečnosti, že moderní čočky umožňují současné uspořádání obrazů pro blízkost a vzdálenost sítnice a mozek si vybere, které z nich by mělo být aktivováno (simultánní MCL).

    Rovněž existuje princip modifikované monovisuální korekce, když se na každé oko použijí individuální návrhy multifokálních čoček.

    4. Korekce zraku s presbyopickým multifokálním MCL je již obtížnější úkol než korekce refrakční chyby v určité vzdálenosti, proto je vyžadováno vysoké vzájemné porozumění lékaři a pacientovi.

    5. Mohli bychom pokračovat v dialogu konstruktivnějším způsobem, kdybych věděl, jak jste starý a jaké vizuální potřeby jsou pro vás prioritou.

    Jak si vybrat správné multifokální čočky, pravidlo výběru? Děkuji!

    Sofie
    Multifokální čočky jsou vybrány stejně jako monofokální čočky. Je nutné dosáhnout shody parametrů čočky s hlavními geometrickými rysy rohovky pacienta, aby bylo zajištěno, že testovací čočka je správně umístěna na oku. Tato novela je přiřazena na základě výsledků studie svalové a lomové rovnováhy při provádění standardního testu s mřížkou, Helmholtzovým číslem a červeno-zeleným testem na blízko. Nebylo by zbytečné kontrolovat fúzi a blízkou stereoskopii, stejně jako funkční rezervy ubytování.

    Když astigmatismus může nosit kontaktní čočky nebo multifokální brýle?

    Můžeš. Pro konkrétnější odpověď uveďte údaje o věku a průzkumu.

    Karine Po 23. 8. 2010 09:11

    Dobré odpoledne, S., A.
    Je mi 25 let a v anamnéze mé nemoci se vyskytoval strabismus (silný, získaný, pro jedno nedominantní oko, téměř vyléčený) a akomodační křeč, který vyrostl v mírnou myopii. Teď mám -3,5 v obou očích. Během posledního testu zraku lékař doporučil Acuvue Oasys -2,5, ale cítím se v nich nepříjemně, když se dívám na úzce umístěné objekty a čtu také. Cítí stres. Příště jsem koupil -2,25. V blízkosti pohodlné, ale není vidět v dálce.
    Bude můj problém řešit multifokální kontaktní čočky?

    Ubytování nebylo vyškoleno, protože pravidelně nenosily brýle nebo byla korekce slabá. Na 25, můžete se pokusit trénovat ubytování, postupně zvyšuje dobu nošení a sílu kontaktních čoček.
    Můžete vyzkoušet různé čočky na pravé a levé oko (obvykle vedoucí - do vzdálenosti, dvojité - zavřít). Můžete vyzkoušet multifokální čočky. Ale na 25? A zda jste spokojeni s kvalitou vidění?
    Jděte do optiky, diskutujte a zkontrolujte všechny možnosti.

    Dobrý den! Mám vysoký stupeň krátkozrakosti, nosím kontaktní čočky posledních 5 let, ale objevily se problémy - nevidím je zblízka. Věková hyperopie se začíná rozvíjet (já jsem 48). Prosím, informujte se, jak opravit vizi, která mi nedovolí podílet se na mé profesi. Jsem krejčí, naučil jsem se zvládat krátkozrakost, ale jak se vyrovnat s krátkozrakostí a hyperopií?

    Anonymous napsal: Dobré odpoledne! Mám vysoký stupeň krátkozrakosti, nosím kontaktní čočky posledních 5 let, ale objevily se problémy - nevidím je zblízka. Věková hyperopie se začíná rozvíjet (já jsem 48). Prosím, informujte se, jak opravit vizi, která mi nedovolí podílet se na mé profesi. Jsem krejčí, naučil jsem se zvládat krátkozrakost, ale jak se vyrovnat s krátkozrakostí a hyperopií?

    bifokální / progresivní brýle nebo kontaktní čočky vám budou vyhovovat (například v případě anisometropie - velký rozdíl v dioptrii) nebo obojí. A dokonce může být dostatek brýlí nebo čoček, aby se vaše vidění napravilo zblízka.
    Vzhledem k presbyopii s dnešními schopnostmi optické korekce zraku, je nepravděpodobné, že budete muset opustit svou profesi.

    Denis63 So Jan 15, 2011 18:45

    Při nošení kontaktních čoček ve vzdálenosti vidím dobře, ale kolem je špatné. Cítí se přítomnost cizího tělesa na oku.

    Denis63 napsal (a): Při nošení kontaktních čoček ve vzdálenosti vidím dobře, ale téměř špatně. Cítí se přítomnost cizího tělesa na oku.

    Čočky se nasbíraly nebo v ordinaci lékaře v optice? Možná je třeba provést změnu v blízkosti. Je těžké říci, proč cítíte nepohodlí, protože Ani o čočkách, ani o vašich zkušenostech s nošením kontaktních čoček nic nepíšete.

    Multifokální kontaktní čočky

    Yashina Olga Nikolaevna
    Kandidát věd, vedoucí oddělení lomologie refrakce

    Presbyopie, nebo věk-zraková, se vyvíjí po 40 letech a je vysvětlována snížením pružnosti čočky, která ztrácí schopnost měnit svůj tvar a poskytuje tak vynikající vidění v jakékoli vzdálenosti.

    Lidé, kteří své brýle nikdy nepoužili, se postupně odkláněli od očí předmětných předmětů a nakonec získali body za přiblížení. Blízko zrakové, neustále nosí brýle, když pracujete v těsné blízkosti, chcete odstranit brýle nebo nasadit slabší brýle. A daleko-zrakově, naopak, při čtení, oni jsou už "nestačí" z jejich plus bodů, ve kterých dříve mohli oba číst a jít do divadla.

    Brýle se zkušenostmi, tedy musí používat dva body, neustále je měnit. A pro ty, kteří nikdy nosili brýle, dříve nebo později přichází čas, kdy některá sklenice „selhávají“ - potřebujete brýle pro čtení, práci v počítači, cestu do obchodu atd.

    Jmenování multifokálních čoček

    Multifokální čočky jsou alternativou k korekci presbyopie. Multifokální čočky, podobně jako čočky na brýle, mají několik zón s různým optickým výkonem, což vysvětluje možnost jasně vidět objekty umístěné na různých vzdálenostech ve stejných čočkách.

    Bifokální čočky jsou nejjednodušší verzí multifokálních čoček. Existují dvě optické zóny, které jsou určeny pro vidění na blízko a daleko.

    Variabilní kontaktní čočky

    Nejrozumnější a nejznámější design variabilních bifokálních čoček, který se zcela shoduje s designem bifokálních brýlí, tzn. Ve spodní části kontaktní čočky je zóna blízkého vidění, v horní části je zóna pro korekci zraku do vzdálenosti a mezi horní a dolní zónou je jasná hranice.

    Kdykoli se podíváte do dálky, používáte horní zónu, při čtení a práci v těsné vzdálenosti - nižší. Objektiv musí být stabilní, aby se optické zóny nepohybovaly. Proto má dno takové čočky malý řez, takže se objektiv při blikání neotáčí.

    Soustředné kontaktní čočky

    Konstrukce takových čoček je střídání prstencových zón pro vidění daleko a blízko.

    Pokročilejší jsou soustředné bifokální kontaktní čočky. V takových čočkách se kruhové zóny střídají pro vidění na dálku a vidění na blízko. Celkově má ​​čočka 2-3 zóny každého typu.

    Konstrukce soustředných kontaktních čoček se může lišit v závislosti na tom, která zóna je umístěna ve středu: v některých objektivech je centrální kruhová zóna určena pro vzdálený pohled, kolem ní je umístěna prstencová zóna pro vidění na blízku, pak je vzdálenost pro vzdálenost atd.

    V ostatních případech je ve středu kruhová zóna pro vidění na blízko a pak střídavě střídají zóny pro vidění na dálku a na blízko.

    Zpravidla se v tvrdých soustředných čočkách ve středu nachází zóna vzdálenosti a měkkých čoček, nejčastěji pro vidění na blízko. Někdy je zvolena měkká soustředná čočka s centrální zónou pro vzdálenost na předním, dominantním oku, a na druhé straně také měkká soustředná čočka, ale nyní s centrální zónou určenou pro blízkost.

    Paprsky světla vstupující do oka procházejí všemi zónami: pro sledování vzdálenosti a pro vidění na blízko. Všechny tyto paprsky se podílejí na tvorbě obrazů na sítnici. Bez ohledu na to, jak překvapivě to může znít, mozek sám vybere obraz, který vám umožní vytvořit jasný vizuální obraz.

    Asférické kontaktní čočky

    Asférické multifokální kontaktní čočky jsou nejmodernější.

    Asférické multifokální kontaktní čočky jsou plně multifokální a moderní. Jsou podobné progresivním brýlovým čočkám, protože optická síla se postupně mění a poskytuje jasnou vizi v různých vzdálenostech.

    V asférických kontaktních čočkách se refrakční síla liší od středu k periferii. Centrální zóna, nejčastěji určená pro vidění na blízko. Jelikož se člověk dívá na úzce rozmístěné objekty, zornice se zužuje - proto by měla být blízká oblast umístěna v centrální části.

    Když se člověk dívá do dálky, žáci se roztahují, zraková zóna na okraji se otevírá a začíná „pracovat“. Vzhledem k tomu, že se optický výkon v asférických kontaktních čočkách plynule mění, je také možné vidění v mezilehlých vzdálenostech.

    Koncentrické a asférické kontaktní čočky nepotřebují stabilní polohu čočky na oku - tj. Kontaktní čočky se mohou otáčet bez zhoršení kvality vidění. Určitá doba návyku a adaptace na tyto čočky je však nutná. Multifokální čočky navíc nejsou vhodné pro lidi, kteří potřebují skvělý doplněk (rozdíl mezi viděním na blízko a na dálku).

    Monovize jako způsob, jak napravit presbyopii

    Monovision není vhodný pro řidiče.

    Existuje další způsob, jak napravit presbyopii - tzv. Monovision. Současně je pro jedno oko vybrána korekce pro vidění na dálku a pro druhé pro vidění na blízko. Tak se používají běžné kulové kontaktní čočky, které jsou levnější než multifokální.

    Ale touto metodou neexistuje binokulární vidění (prostorové), protože schopnost vnímat hloubku a objem je možná pouze tehdy, když se díváme se dvěma očima a vidění obou očí je přibližně stejné. Metoda monovize proto není vhodná pro řízení automobilu. Navíc tento způsob korekce presbyopie také vyžaduje návyk.

    Výroba materiálu, režim nošení, design - jak si vybrat?

    Koncem 90. let se objevily kontaktní čočky pro korekci presbyopie. V současné době jsou bifokální a multifokální kontaktní čočky měkké a tvrdé, takovéto čočky jsou také vyrobeny ze silikon-hydrogelového materiálu, který prochází velkým množstvím kyslíku do rohovky (jako tuhé čočky propustné pro plyny) a obsahuje velké množství vlhkosti (jako měkké hydrofilní čočky).

    Objektivy pro korekci presbyopie, stejně jako běžné sférické čočky, jsou plánované náhrady (2, 3 týdny nebo měsíc), tradiční (počítáno na dobu 3 až 6 měsíců), a dokonce i denní náhrada.

    Výběr multifokálních kontaktních čoček by měl být odborníkem.

    Samozřejmě by měl odborník vybrat kontaktní čočky pro korekci presbyopie. V závislosti na šířce zornice a na korekci, kterou potřebujete pro vidění v dálce a v blízkosti, stejně jako na životním stylu, který vede, oftalmolog, který se zabývá korekcí kontaktů, po provedení všech nezbytných vyšetření vám doporučí vhodný design kontaktních čoček a vybere si čočky vhodné pro vás. režim nošení a doba výměny.

    Multifokální čočky - recenze. Popis, instrukce, recenze

    23. 10. 2014 | Zhlédnuto: 4 821 lidí.

    Multifokální čočky jsou dnes naprosto jedinečné z hlediska korekce zrakových vad, protože mohou rychle a snadno zachránit pacienta před známkami presbyopie - senilní hyperopie.

    Obecně se presbyopie začíná vyvíjet po 30 letech. Jeho význam je redukován na skutečnost, že postupně čočka - optická čočka oka, která je schopna měnit vzdálenost od ohniska - ztrácí vlhkost, ztrácí pružnost, je silně zhutněna.

    Navíc svaly, které drží čočku, ztrácejí svou elasticitu. Vzhledem k těmto procesům je zhoršené vidění a objekty s těsným odstupem se jeví jako rozmazané.

    Podobné jevy se vyskytují se schopností člověka jasně vidět objekty, které jsou daleko.

    Není to tak dávno, kdy lékaři vyřešili problém zrakové zraky přidělením brýlí. Osoba navíc musela mít několik párů brýlí, které hledaly nahoru a dolů. Multifokální čočky však svědčí o zrušení používání nepohodlných brýlí.

    Struktura multifokální čočky je následující: má dvě výčnělky ze dvou stran, proto je unikátní. Jedna z těchto vyboulení je určena pro pozorování objektů ve vzdálené vzdálenosti. Druhá vyboulení poskytuje dobrou vizualizaci objektů v blízkosti.

    To je, tam je několik optických center v multifokálních čočkách, ale několik, a paprsky světla pronikají skrz ně. Obraz se tedy jeví jako v několika verzích a mozek si vybere ten správný, který se bude jevit jako nejjasnější.

    Mnozí pacienti s presbyopií prostě nepředstavují svůj život bez použití multifokálních čoček.

    Jejich hlavní výhody:

    pohodlí, bezpečnost, snadný způsob, jak opravit zrakové postižení a vrátit jeho vynikající ostrost bez provozu, dostupnost a náklady, není třeba používat několik různých párů brýlí, stejně jako nosit je s sebou, což je velmi nepohodlné.

    Jmenování multifokálních čoček

    Použití multifokálních čoček poskytuje člověku po celou dobu jasné a vysoce kvalitní vidění. Pacient bude schopen přesně rozpoznat všechny objekty v jakékoli vzdálenosti, a to pouze pocit pohodlí.

    Je však nemožné předepsat si multifokální čočky, jejich použití vyžaduje povinnou lékařskou pomoc.

    Kromě korekce vizuálních nedostatků pomocí čoček, skel, existuje operativní (mikrochirurgická) korekční metoda. Pacient může nahradit přirozenou čočku oka umělou nitrooční čočkou.

    Tento objektiv je implantát, který zcela nahrazuje objektiv, bude plnit své funkce. Operace se však doporučuje pacientovi, pokud jeho vlastní objektiv ztmavne a ztratí své vlastnosti.

    V jiných případech je lepší použít jednoduchou a cenově dostupnou metodu korekce zraku - používejte multifokální čočky.

    V obchodech s optikou a internetovými obchody existuje velký výběr různých kontaktních čoček, stejně jako přípravků na jejich péči, příslušenství pro skladování a přepravu.

    Obvykle je cena multifokálních čoček většiny výrobců cenově dostupná a příjemná pro spotřebitele.

    Výběr objektivu

    Volba čoček pro korekci presbyopie se provádí na doporučení oftalmologa, který by měl být získán na základě předběžné konzultace.

    V mnoha internetových obchodech je možnost online konzultace, takže pokud chcete, můžete snadno objasnit všechny nejasnosti a zbývající problémy. To se týká například nevýhod a výhod různých značek kontaktních čoček, jejich nákladů a výpočtu účinnosti.

    Mnoho kupujících zanechává své recenze na používání kontaktních čoček na internetu. Tyto informace mohou být velmi cenné, pokud jste novým kontaktem opravy.

    Pokud budete dodržovat všechna pravidla pro výběr, nošení a péči o kontaktní čočky, je zaručeno vynikající vidění s maximálním komfortem.

    Přibližný rozsah multifokálních čoček

    AirOptix Aqua Multifocal

    Jedná se o silikonové hydrogelové produkty pro korekci hyperopie. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Clariti 1 den Multifokální

    Objektivy pro jednodenní použití pro korekci dlouhozrakosti ultrafialovým filtrem. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: každý druhý den. Účel: optický.

    Přesné multifokální

    Objektivy s progresivním multifokálním systémem. Typ čoček: kontakt. Režim aplikace: flexibilní, denní. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Pure Vision Multi-Focal

    Jsou to silikonové hydrogelové čočky pro korekci hyperopie. Typ čoček: kontakt. Aplikační režim: flexibilní, den, prodloužený. Postup výměny: po 30 dnech. Účel: optický.

    Přidat komentář Zrušit odpověď

    Online vize test Oční vidění pro děti Patologie barevného vnímání Patologie makuly Siemens Star Přítomnost astigmatismu Oční vyšetření nejmenší

    O projektu

    Wikieyes.ru je unikátní projekt nezávislého názoru. Naši specialisté mají rozsáhlé zkušenosti v oboru oftalmologie, což vám umožňuje psát profesionální a kompetentní materiály o očních problémech.

    Na místě najdete největší encyklopedii očních onemocnění, informace a zpětnou vazbu na všechny oční přípravky, informace o struktuře oka a řadu užitečných cvičení a testů.

    Naše kontakty

    [email protected] Reklama.
    [email protected] Moskva, st. Redakční kancelář Tverskaya d.2:
    Po-Pá 10.00 / 19.00

    Zeptejte se jakýchkoli dotazů, které vás zajímají, napište k materiálům komentáře a recenze! Je velmi důležité, abychom viděli váš názor na práci na projektu.

    Použití jakýchkoli informací z těchto stránek je nezákonné a podléhá autorskému právu. Místo o očích

    Testimonial: Multifocal Restore Lens Alcon Acry soft IQ restor - Pokud je takový problém, měli byste provést operaci a neváhejte.

    Výhody:
    Operace obnovuje zrak

    Má dcera má vrozený katarakta v obou očích. Je jí 19 let a rozhodli jsme se pro operaci. Dlouho jsem přemýšlela, jaký objektiv si všimla vlastní, protože nabízeli 2 možnosti: všimnout si s monofaciální čočkou (to znamená, že vidíte jen daleko a potřebujete brýle blízko) a multifokální čočku, ve které jsou 3 ohniska ve vzdálenosti, v blízkosti a uprostřed. Charakteristiky této čočky jsou, že lidský mozek nemůže být přizpůsoben (jak řekli lékaři, a proto tam byly pochybnosti, ale protože mladé tělo s největší pravděpodobností bude vše v pořádku - říkali, ale zároveň řekli všemožným případům, jako kdyby žena provedla operaci, vidí 100) a blízko a daleko, a panel auta nevidí, jak to padá do slepé zóny musel změnit auto.) Ale my jsme se rozhodli vzít šanci. Na internetu, bohužel, nejsou téměř žádné recenze lidí, kteří provedli takovou operaci, a není jich málo (proto jsem se rozhodl napsat tuto recenzi, možná někdo bude potřebovat).
    Byla operována před 2 týdny, její zrak byl obnoven na 70% (před operací bylo 30%), lékaři takový výsledek ani nečekali. Taková čočka je 25,3 milionu. rub ($ 1,700) za jeden objektiv je drahý, ale stojí to.
    Trochu o této operaci bylo provedeno v 10. klinické nemocnici v Minsku. Před přijetím do nemocnice budete muset absolvovat různé testy (deset dní je platné a je třeba mít na paměti, že některé z nich jsou připraveny pouze 5 dní po porodu), provést fluorografii a podstoupit mnoho odborníků (endokrinolog, Laura, onkolog, gynekolog, terapeut a samozřejmě žralok hráč, který vám dá doporučení), pokud je vše v pořádku s vámi, pak vedoucí lékař podepíše vaše doporučení do nemocnice a budete hospitalizováni.
    Operace byla dceři provedena druhý den v první polovině, předtím, než jsme zaplatili za čočku v pokladně nemocnice (podle poznámky, ve které lékař označil jméno objektivu), který se nachází v prvním patře a měli jsme smlouvu o placených službách.
    Operace se provádí v lokální anestezii, čočka se opláchne vodou a poté se vloží umělá a zároveň je nutné zjistit, kde lékař mluví. Operace trvá 15-20 minut, ale můžete počkat 2 hodiny, než budete sedět na operačním sále. Moje dcera mi řekla, že operace není v zásadě bolestivá, ale nakonec se zdálo, že se něco dotýká oka. Po operaci se vy sami nebo v doprovodu zdravotnického systému dostanete na oddělení. Po operaci, oči nejsou červené, žádné stehy nebyly odstraněny, pouze oko musí být kapána a gel musí být aplikován během procesu.
    Oko bylo otevřeno večer v den, kdy byla operace provedena. Má dcera měla radost! Viděla svět v yakových barvách. Jediné, co se stalo večer toho večera, při pohledu na lucerny, které na nich viděla, jako takový „halo“, jsme se samozřejmě začali bát, ale ráno bylo vše obnoveno. A druhý den byla propuštěna. Vidí dobře a čte a píše, atd.
    Brzy budeme operovat na 2 očích.

    Celkový dojem. Je-li takový problém, stojí za to provést operaci a není třeba pochybovat.

    Následující články

    • Biomedicínské recenze kontaktních čoček
    • On-line obchod kontaktních čoček recenze

    Multifokální kontaktní čočky - korekce zraku pro presbyopii

    Multifokální kontaktní čočky - korekce zraku pro presbyopii

    Presbyopie, nebo věk-zraková, se vyvíjí po 40 letech a je vysvětlována snížením pružnosti čočky, která ztrácí schopnost měnit svůj tvar a poskytuje tak vynikající vidění v jakékoli vzdálenosti. Lidé, kteří své brýle nikdy nepoužili, se postupně odkláněli od očí předmětných předmětů a nakonec získali body za přiblížení. Myopika. Při nošení brýlí, při práci v těsné blízkosti chci sundat brýle nebo nasadit slabší brýle. A daleko-zrakové, naopak, při čtení už nemají své vlastní plusové body. ve kterém mohli číst a chodit do divadla. Brýle se zkušenostmi, tedy musí používat dva body, neustále je měnit. A pro ty, kteří nikdy nosili brýle, dříve nebo později přichází čas, kdy některé brýle už nedokážou zvládnout - potřebujete brýle pro čtení, práci v počítači, pro odchod do obchodu atd.

    Ve věku 40 let se lidé necítí vůbec starší, jak je napsáno v chytrých lékařských knihách. Pracují hodně, sportují, cestují. Kontaktní čočky se staly nedílnou součástí jejich života. A všechno by bylo skvělé, kdyby nebylo jedné malé, ale nepříjemné nepříjemnosti. Postupně a neúprosně se stává jasným - po několika hodinách práce se oči z čoček unaví, je nemožné číst malý text a knihu nebo časopis je třeba posunout dál a dál.

    Důvodem je, že objektivy jsou vybrány tak, aby se zaměřily pouze na jednu konkrétní vzdálenost. Obvykle je tato vize vzdálená. A na nějakou dobu je to dost. Když vyvstane otázka o dobrém a pohodlném zraku v blízkém dosahu, je třeba si vybrat, co je důležitější: dobré vidění na dálku nebo pohodlná práce v těsném dosahu. Samozřejmě jsou možné kompromisy - například čočky na dálku a další brýle pro práci, které se používají současně s objektivy. Pokud však používáte pouze kontaktní čočky, je nepravděpodobné, že byste chtěli použít další brýle.

    Je zde další možnost - monocorrection (když jedno oko vidí dobře do vzdálenosti, a druhé blízko). Současně je pro jedno oko vybrána korekce pro vidění na dálku a pro druhé pro vidění na blízko. Tak se používají běžné kulové kontaktní čočky, které jsou levnější než multifokální. Ale touto metodou neexistuje binokulární vidění (prostorové), protože schopnost vnímat hloubku a objem je možná pouze tehdy, když se díváme se dvěma očima a vidění obou očí je přibližně stejné. Metoda monovize proto není vhodná pro řízení automobilu. Navíc tento způsob korekce presbyopie také vyžaduje návyk. Někdy taková korekce způsobuje bolesti hlavy a nepohodlí.

    Pomocí speciálních kontaktních čoček lze snadno vyřešit problém presbyopie. Tyto kontaktní čočky se nazývají multifokální nebo progresivní. Lékaři je úspěšně vybrali pro většinu pacientů, kteří potřebují korigovat krátkozrakost nebo dalekozrakost v kombinaci s presbyopií. Jedná se o objektivy od předních výrobců, které jsou pacientům dobře známy: Air Optix Multifocal od společnosti Ciba Vision, multifunkční zařízení Pure Vision Multi-focal od společnosti BauschampLomb. Multifokální čočky jsou vyrobeny ze silikonového hydrogelového materiálu s vysokou propustností pro kyslík. Změny konvenčních čoček na multifokální proto dochází u pacientů přirozeně a nepostřehnutelně, při dalším kontrolním vyšetření očním lékařem.

    Kdo potřebuje výběr multifokálních kontaktních čoček?
    - současní uživatelé měkkých kontaktních čoček s počáteční presbyopií (40-55 let)
    - uživatelé objektivů, kteří nejsou spokojeni s monokorekcí
    - uživatelé kontaktních čoček, kteří používají extra brýle na čtení
    - uživatelé objektivů, kteří nejsou spokojeni s progresivními brýlemi
    - uživatelé měkkých kontaktních čoček, hypermetropes (pacienti s dalekozrakostí) a související únavové potíže při práci v blízkosti.

    Objektivy pro korekci presbyopie, stejně jako běžné sférické čočky, jsou plánované náhrady (2, 3 týdny nebo měsíc), tradiční (počítáno na dobu 3 až 6 měsíců), a dokonce i denní náhrada.

    Samozřejmě by měl odborník vybrat kontaktní čočky pro korekci presbyopie. Oční lékař, který se zabývá korekcí kontaktů, doporučí vhodné čočky. Volba bude záviset na šířce žáka a na opravě, kterou potřebujete pro vidění na dálku a v blízkosti, jakož i na životním stylu, který vedete.

    Mají nádherný výhled v každém věku!

    Zpráva od Oriky

    Zvykla jsem si na jedno použití a upřímně se mi to nelíbilo. Jeden objektiv zemřel za pět dní (dobrý), zatímco druhý je stále naživu.
    Ano, čtení a psaní se staly příjemnějšími, ale ne dokonalými.

    Díky za odpověď.
    A můžete ještě konkrétnější?
    Nelíbilo se - co? Jaký objektiv je rychle zkažený? A co to znamená? Vyrostl, nebo jak?
    Přečtěte si text příjemněji, ale jak daleko? Koneckonců, jsou jako multifokální. Pro ty, kteří mají úzké i vzdálené problémy.

    Upřímně řečeno, ještě jsem nezkoušel multifokální brýle, protože mé problémy s viděním právě začaly.

    Jen jsem si myslel, že při čtení brýlí jsem byl unavený z nošení a teď jsem je musel nosit po celou dobu.

    Jsou v práci po celou dobu, kdy vypadávají z kapes, jsou také nepohodlné nosit na řetízku a při neustálém nošení - prostě dělejte riziko, že se někdo dostane na někoho z nedostatečného pacienta. možná jdou na čočky.

    Zprávy: 443
    Ubytování: Spb-Hki
    Registrace: 04-02-2011
    Stav: Offline

    Nelíbilo se mi to, je to v kontextu návrhu, který se používá k jednorázovým.
    Zemřel je ve středu čočky se objevil nějaký krystal, který není v žádném případě vyplaven a v řešení neopustil, jako by něco uvízlo, i když jsem byl velmi, velmi opatrný. Odstraňte to nefungovalo, objektiv se zlomil.
    Zdá se, že máme opačnou vizi, daleko - je to špatné, je to víceméně normální. A brýle musely být odstraněny, například abych si přečetl SMS, podepsat dokument. Ale brýle nejsou nic k odstranění, ale jednorázové čočky.
    Multifokální čočka mi dává stoprocentní vidění do vzdálenosti (blízko vás) jako u běžně sladěných brýlí, ale také mi dává ten nejlepší pocit v blízkém dosahu (k vám pryč). Negativní brýle a čočky mě strašně zasáhly.

    Poslední slámu, kterou jsem měl, když můj přítel, řidič mikriky do Finska jednodenních turistů, vyzvedl pas od mikrika a požádal mě, abych seděl vedle ní na předním sedadle, přepsat všechny údaje o cestujících, a to i ve dvou kopiích. Vypadal jsem jako úplný hlupák. Říkám, nech mě na pokoji, nevidím bez brýlí (mám na sobě mínus čočky), říká, pojď, vezmi si brýle, říkám, že nepotřebuju brýle, normálně vidím blízko, tak pojď a píš. Měl jsem tři pocení
    Potom jsem zavolal optiku a okamžitě jsem k nim šel.

    Faktem je, že nejsem spokojen s opakovaně použitelným multifokalki. Není to vždycky tak, že je musím nosit, můžu chodit v odpoledních hodinách bez brýlí a večer můžu jít se svým psem na brýle.
    T Balení na jedno nebo dva měsíce. Není to jen o spasení, ale oči by měly odpočívat. Opakovaně použitelné tři měsíce, jak jsem pochopil, že v řešení nemůže držet.

    Pravděpodobně, když najdu normální rám, udělám multifokální brýle a budu si kupovat čočky před mínusem.
    Nebo možná ještě existuje jednorázové použití, ne měsíční náhrada, ještě jsem nezačala vyhledávání.
    Byl bych vděčný za jakékoli informace.
    Mimochodem se zeptejte, abyste se pokusili nosit testerové čočky, dali mi to.

    Zpráva od Oriky

    Nelíbilo se mi to, je to v kontextu návrhu, který se používá k jednorázovým.
    Zemřel je ve středu čočky se objevil nějaký krystal, který není v žádném případě vyplaven a v řešení neopustil, jako by něco uvízlo, i když jsem byl velmi, velmi opatrný. Odstraňte to nefungovalo, objektiv se zlomil.
    Zdá se, že máme opačnou vizi, daleko - je to špatné, je to víceméně normální. A brýle musely být odstraněny, například abych si přečetl SMS, podepsat dokument. Ale brýle nejsou nic k odstranění, ale jednorázové čočky.
    Multifokální čočka mi dává stoprocentní vidění do vzdálenosti (blízko vás) jako u běžně sladěných brýlí, ale také mi dává ten nejlepší pocit v blízkém dosahu (k vám pryč). Negativní brýle a čočky mě strašně zasáhly.

    Poslední slámu, kterou jsem měl, když můj přítel, řidič mikriky do Finska jednodenních turistů, vyzvedl pas od mikrika a požádal mě, abych seděl vedle ní na předním sedadle, přepsat všechny údaje o cestujících, a to i ve dvou kopiích. Vypadal jsem jako úplný hlupák. Říkám, nech mě na pokoji, nevidím bez brýlí (mám na sobě mínus čočky), říká, pojď, vezmi si brýle, říkám, že nepotřebuju brýle, normálně vidím blízko, tak pojď a píš. Měl jsem tři pocení
    Potom jsem zavolal optiku a okamžitě jsem k nim šel.

    Faktem je, že nejsem spokojen s opakovaně použitelným multifokalki. Není to vždycky tak, že je musím nosit, můžu chodit v odpoledních hodinách bez brýlí a večer můžu jít se svým psem na brýle.
    T Balení na jedno nebo dva měsíce. Není to jen o spasení, ale oči by měly odpočívat. Opakovaně použitelné tři měsíce, jak jsem pochopil, že v řešení nemůže držet.

    Pravděpodobně, když najdu normální rám, udělám multifokální brýle a budu si kupovat čočky před mínusem.
    Nebo možná ještě existuje jednorázové použití, ne měsíční náhrada, ještě jsem nezačala vyhledávání.
    Byl bych vděčný za jakékoli informace.
    Mimochodem se zeptejte, abyste se pokusili nosit testerové čočky, dali mi to.

    Ano, pravděpodobně budete muset požádat o pokus. Jinak to není jasné.

    Potřebuji brýle na čtení, +3. A do vzdálenosti dost minus.
    Ve skutečnosti, když něco vidím do dálky. Ale zdá se, že to není příliš jasné.
    Optik řekl, že je již nutné dostat se do distančních brýlí, jinak to bude horší.
    Ale myslím, že možná budou čočky pohodlnější.
    Jednorázové, ano. Házet a ne se starat.

    Multifokální čočky - ideální prostředek pro korekci hyperopie související s věkem

    Multifokální čočky - jeden z nejúčinnějších způsobů korekce pro osoby trpící věkovou hyperopií. Je to mnohem lepší než běžné brýle pro pohodlné nošení. Nicméně, přes všechny jeho výhody, tento typ optiky je stále není příliš populární v naší zemi. Abychom to považovali za alternativu k laserové korekci nebo k různým optickým médiím, podívejme se, co jsou multifokální čočky a které by se na ně měli pacienti orientovat.

    Co potřebujete vědět o čočkách

    Multifokální čočky jsou druhem optiky, která má na povrchu jediné čočky zóny s různou optickou silou. Toto technické řešení jim umožňuje poskytovat současně 100% vidění při práci s objekty v blízkosti a vzdálených. Hlavní cílová skupina, která byla adresována těmto produktům - pacientům starším 40 let, dříve trpícím krátkozrakostí, ale nyní také s věkem souvisejícími změnami oka ve směru hyperopie.

    Takové produkty jsou vyrobeny z materiálů s vysokou mírou propustnosti pro plyny, jejichž nošení je pro pacienta nejpohodlnější a prakticky vylučuje možnost vzniku syndromu suchého oka, jakož i různých zánětlivých procesů s ním spojených.

    Použití tohoto typu čoček má mnoho výhod pro pacienty. To je:

    vysoký komfort života při použití těchto modelů korekce vidění až do 100% snadnosti a bezpečnosti při využití schopnosti vést aktivní životní styl, hrát sport a cestovat s takovými vzorky.

    Kontraindikace Tyto čočky prakticky nemají. S péčí může lékař předepsat pouze ty pacienty, kteří pozorovali dystrofické procesy rohovky, zánět oka nebo mají mechanické poškození sliznice. Tento nástroj mohou používat všichni ostatní.

    Specifičnost režimu nošení

    Multifokální čočky mohou mít jiný způsob nošení. V posledních letech jsou však v této kategorii nejoblíbenější vzorky dlouhodobého opotřebení, které člověk nesmí po dobu 6 po sobě jdoucích dnů vzlétnout. Je to tento typ, který je považován za ideální pro pacienty se špatnými motorickými dovednostmi, u nichž je obtížné udržet se na denní bázi.

    Alternativně lze uvažovat multifokální denní čočky s režimem nošení až 8 až 10 hodin. Tato volba je vhodná pro ty pacienty, kteří dříve nepoužívali korekční optiku a měli by si na to nejprve zvyknout.

    Tipy pro objektivy

    V případě, že se rozhodnete pro výběr multifokálních čoček a pro sebe, první věc, kterou musíte v tomto směru udělat, je konzultace s lékařem a absolvování kompletního vyšetření. V průběhu tohoto procesu je nutné zcela vyloučit přítomnost jakýchkoli kontraindikací pro tuto optiku, stejně jako vyhodnotit stav vaší vize, aby bylo možné vybrat nejpřesnější produkty pomocí dioptrií. Zpravidla stačí projít počítačovou diagnostikou a několika jednoduchými testy, celý proces výběru objektivů může trvat jen několik minut. Ale poté, co bude lékař schopen vám napsat předpis pro tento typ optiky a pomůže vám vyzvednout vzorky z těch, které jsou v prodeji.

    Podle vydaného receptu můžete snadno objednat kvalitní výrobky v nejbližší optice nebo na internetu. Pokud však máte takovou příležitost, nezapomeňte zvážit předběžnou montáž vzorků. Tak můžete eliminovat riziko nákupu špatné optiky pro vás.

    Vezměte prosím na vědomí, že předložená doporučení týkající se výběru čoček jsou stejně důležitá pro pacienty, kteří se poprvé zabývají optikou, a pro ty, kteří dříve používali multifokální typ a jsou si jisti, že si již vybral svou nejlepší volbu. Uvědomte si, že se změnami zraku souvisejícími s věkem se mohou ukazatele jeho ostrosti měnit poměrně často, a to v nejlepším případě neovlivní kvalitu nošení vaší optiky.

    O výrobcích

    V současné době vyrábějí vysoce kvalitní kontaktní multifokální čočky různé firmy. Mezi nimi jsou:

    Bausch + Lomb. Tato největší společnost se specializuje na výrobu komponentů, které jsou odolné vůči ukládání bílkovin a nejpohodlnější k nošení.

    CIBA Vision je výrobcem, jehož modely jsou nejčastěji doporučovány pro pacienty se změnami souvisejícími s věkem. Jeho produkty také poskytují vysokou úroveň vlhkosti. Denní výměnné čočky tohoto výrobce nemohou být v některých případech ani v noci odstraněny bez nebezpečí poškození zdraví CooperVision je výrobcem 6 typů čoček najednou pro plánovanou a každodenní výměnu.

    Přestože všechny výše uvedené společnosti vyrábějí podobné výrobky, chovají se v ponožkách jinak. Není to, že by některý z nich byl lepší nebo horší. Je důležité si jednoduše vybrat z celé řady možností, která je právě pro vás nosit bude nejpohodlnější, a to záleží na jednotlivých charakteristikách.

    Tipy pro péči o objektivy

    V praxi se obsluha multifokálních čoček velmi liší od péče o běžné vzorky měkké optiky. Aby to pro vás bylo co nejjednodušší, postupujte podle řady pravidel:

    Dávejte pozor na výměnu komponent, vždy jej držte v přísném pořadí, abyste se vyhnuli problémům s sliznicí. Pečlivě vybírejte materiály, které se mají starat o čočky, nezapomeňte k tomuto účelu používat pouze ta řešení, která doporučují výrobci optiky, pokud máte zvýšenou citlivost očí, použijte hydratační kapky. Jejich výběr musí být také svěřen oftalmologovi. V případě nemoci čočky odmítněte. Nezapomeňte, že zůstanou stopy bílkovin, které mohou později vyvolat opakovanou infekci, zejména při SARS a jiných infekčních onemocněních.Pokud si všimnete, že objektiv je velmi špinavý nebo přetížený podél hrany, nezapomeňte ho nosit a nahradit jej jiným, novým a políbit tě Nezapomeňte, že můžete použít pouze neporušené vzorky, jiné budou nebezpečné pro vaše oči, stejně jako jiné typy čoček, multifokální nelze použít pro kohokoliv, kdo by to mohl vyzkoušet, i když jste si naprosto jisti, že člověk nemá žádné nemoci. To může vést k zánětlivému procesu na sliznici po nasazení na špatně umytý objektiv.

    Vždy, bez ohledu na to, jak dlouho budete nosit multifokální objektivy a jak vám tento typ optiky vyhovuje, nezapomeňte ovládat své pocity při nošení takové optiky.

    Pokud se objeví nějaké nepříjemné příznaky, okamžitě výrobky odmítněte a vyhledejte lékaře. Ve většině případů je přirozené, že svědění a zánět sliznic bude jednoduše projevem únavy očí. V některých případech však také naznačují vývoj závažnějšího zánětlivého procesu.

    Video

    Závěry

    Jak vidíte, multifokální čočky jsou poměrně účinné a navíc je velmi vhodné použít typ měkké optiky, který může být každému pacientovi přidělen v blízké budoucnosti. Rozhodnete-li se to vyzkoušet sami, ujistěte se, že se o tomto problému obraťte na svého lékaře, pečlivě vyberte vzorky a postupujte podle pokynů, jak je nosit. A pak nebudete mít žádné problémy s čočkami.

    Druhy IOL pro léčbu revizí šedého zákalu

    Diagnostika a léčba šedého zákalu 11 měsíců. 3 týdny zpět # 514

    Dobré odpoledne, už jsem byl na konzultaci, existuje vysoký stupeň šedého zákalu a krátkozrakosti. Jmenovaná IOL Akeros MI 60 (BauchLomb) (dioptrická).

    Připravuji se na operaci, ale jsou zde otázky:

    1. Jak se mohu ujistit, že mám přesně tento objektiv v oku, za který zaplatím 7 700 hřiven (podle lékaře), a ne nějaký levný?

    2. Máte oficiální ceník cen objektivů (stránky uvádějí, že ceny se mohou od uvedených cen lišit)?

    3. Dostanu šek a nějaký druh pasu nebo certifikátu pro můj objektiv?

    Pochopte mě správně, zajímám se nejen o kvalitu operace, ale také o kvalitu materiálu a poctivost.

    1 Téma z lepestok 11/08/2012 11:32:21 PM (11/08/2012 23:33:21 upraveno lepestok)

    Téma: Zpětná vazba na monofokální a multifokální IOL (nitrooční čočka)

    Vážení uživatelé fóra! Nyní jsou oftalmologické trhy plné různých nitroočních čoček různých skupin, s různými účely, a v závislosti na jejich svědectví si můžete vybrat optimální objektiv. Můj příbuzný už má jedno oko, objektiv amerického výrobce Alcon. Jedná se o monofokální objektiv, zaměřený na editaci vzdáleného sledování (zaměření na hyperopii). Nyní se začaly objevovat multifokální čočky stejného výrobce, ve kterých je zaostřování korigováno jak na vzdálenosti, tak na střední vzdálenosti a dokonce i v blízkosti. Otázkou tedy je - dal si někdo při odstraňování šedého zákalu multifokální čočku? Jaké jsou vaše dojmy?

    Faktem je, že v druhém oku je operace, multifokální lékař nedoporučuje, protože si není jistý dobrou prognózou celkového vidění, protože v jednom oku již byla umístěna monofokální čočka. Lékař říká, že multifokální musí být nasazen na obě oči, aby byl výsledek v celkovém vidění účinný.

    Obecně platí, že velký požadavek - kdo provedl operaci šedého zákalu a vybral IOL - napište svůj názor, jaké čočky jste preferovali, jaké máte svědectví, jaké byly vaše dojmy po operaci?

    Intraokulární čočky LENTIS mplus

    Intraokulární čočky LENTIS mplus (Lentis Multiplus) a LENTIS mplus toric (Lentis Multiplus Toric) jsou multifokální čočky vytvořené pomocí nové technologie pro léčbu presbyopie, astigmatismu a šedého zákalu a poskytující vysoce kvalitní vidění. Torzní čočky LENTIS mplus jsou určeny pro optimální korekci astigmatismu. Speciální design, který poskytuje vysoce kvalitní korekci vidění, zvýšenou citlivost na kontrast a ochranu před modrým světlem pomocí speciálního filtru, je navržen tak, aby vám zabránil nosit brýle nebo kontaktní čočky.

    Nitrooční čočky Lentis Mplus (vyráběné a distribuované firmou Oculentis Gmbh, Berlín a Topcon, Rotterdam, Nizozemsko) ukazují nový přístup k multifokální korekci a jsou jedinými čočkami pro korekci presbyopie a poskytují vysoce kvalitní vidění.

    Lentis Mplus je non-rotační symetrický multifokální IOL, který je navržen tak, aby poskytoval vysokou citlivost na kontrast a minimalizoval efekty halo a oslnění. Tato čočka s refrakčním designem obsahuje asférickou asymetrickou zónu pro sledování vzdálenosti a integrovaný sektor pro vidění na blízko. Tato technologie umožňuje plynulý přechod mezi zónami a poskytuje vynikající výhled do dálky a do blízkosti.

    IOL LENTIS Mplus poskytuje aditivum 3,0 dioptrií bez ohledu na průměr zornice a také zajišťuje minimální ztrátu světla během přechodu mezi zónami. Obvod optické části 360 ° je bariérou pro rozvoj opacifikace kapsle zadní čočky. Objektiv je aberačně neutrální, což zajišťuje zvýšenou hloubku ostrosti a lepší kvalitu obrazu.

    Pro pacienty trpící astigmatismem s katarakta nebo bez katarakty je optimálním řešením korekce zraku implantace torických nitroočních čoček LENTIS mplus toric. Tyto čočky korigují zakřivení rohovky a poskytují vysoce kvalitní vidění.

    Klinické studie ukázaly, že u 98% pacientů, kteří byli implantováni do torentní čočky LENTIS v obou očích, nepotřebují další spektrální korekci astigmatismu. Stejné studie navíc ukázaly, že tohoto výsledku nelze dosáhnout korekcí astigmatismu standardními nitroočními čočkami.

    Vnější faktory, jako je sluneční světlo, mohou nepříznivě ovlivnit zdraví vašich očí. Vystavení slunečnímu záření je jedním z hlavních důvodů vývoje věkem podmíněné makulární degenerace. Lisa LENTIS se žlutým filtrem chrání vaše oči před škodlivými účinky ultrafialových paprsků.

    Tyto nitrooční čočky se používají pro fakoemulzifikaci, v každém případě je nutný individuální přístup. Optimální model nitrooční čočky pro konkrétního pacienta doporučuje chirurg.

    Jmenování

    Pokud se chystáte navštívit naši kliniku, vyberte si vhodný den a čas vaší návštěvy a domluvte si schůzku.

    Oční lékaři kliniky "New Look" odpovídají na vaše otázky.

    Intraokulární čočky

    Moderní IOLs jsou skutečným nalezením pro oftalmology. Imituje vlastnosti přirozené krystalické čočky natolik, že bezprostředně po operaci má pacient lepší vidění.

    Co je multifokální IOL?

    Video: nitrooční čočky (IOL).

    Multifokální IOL je high-tech čočka, která lomí paprsky ve více než jednom ohnisku. Základní ohnisko poskytuje dobré vidění do dálky a další zaměření je dobré vidění na blízko, což vám dává možnost číst, psát a dělat jakoukoliv jinou práci bez brýlí. Multifokální torická IOL je určena pro pacienty s astigmatismem a poskytuje speciální torickou korekci jak na dálku, tak v blízkosti.

    Které nitrooční čočky jsou dnes nejlepší?

    Stává se, že váš zrak se zhoršil u vás nebo ve vaší rodině a lékař navrhl chirurgickou léčbu šedého zákalu - nahrazení čočky. V tomto případě by nejlepší volbou byla umělá čočka vyráběná firmou Carl Zeiss.

    Světově proslulá vysoce kvalitní optika Zeiss - nejlepší světový dalekohled, fotografické a videokamery, mikroskopy, dalekohledy a planetária jsou vybaveny objektivy této slavné firmy. Je lídrem ve výrobě očních přístrojů.

    Klinika nebo nemocnice, která léčí šedý zákal čočkami AT LISA, zaručuje svým pacientům vynikající výsledky. Multifokální IOL od společnosti AT LISAreg od společnosti Carl ZEISS je koneckonců vyráběna s využitím nejmodernějších technologií, díky kterým vzniká optický obraz dokonalé kvality:

    tvoří mnoho ohnisek optického systému oka a poskytuje pohodlné sledování objektů na různých vzdálenostech, vytváří optický obraz bez oslnění, brilanci a záři, poskytuje vysoký kontrast a hloubku ostrosti, dobrou stabilitu a pooperační koncentraci opravuje pravidelný astigmatismus.

    Multifokální nitrooční čočka AT LISAreg je implantována pomocí malých chirurgických zákroků - 1,5-1,8 mm, což má další výhody:

    oko je minimálně zraněno a riziko výskytu chirurgicky indukovaného astigmatismu je rychle sníženo a pravděpodobnost zánětu je minimalizována po operaci.

    Klinika využívá léčbu katarakty a využívá IOL známých evropských a amerických výrobců. S jejich pomocí se můžete zbavit nejen šedého zákalu, ale i dalších nemocí - krátkozrakosti, hyperopie a dokonce i astigmatismu.

    Stává se, že nemoc připomíná sama sebe, ale toto je mylná představa. Z nějakého důvodu se na zadní straně objektivu vytvoří film a musí být odstraněn. Tato tzv. Sekundární katarakta, laserová léčba se provádí bez chirurgického zákroku. Film rychle a bezbolestně odstraní odborník.

    Náklady na léčbu šedého zákalu můžete zjistit v sekci Služby. gtgtgt Ceník nebo voláním:

    Následující:

    Zatím žádné komentáře!

    Následující články

    • Noční kontaktní čočky pro korekci zraku
    • Kontaktní čočky Recenze Akuvy Oasis

    "Krása a zdravíDárky pro zdravíKontaktní čočkyAir optix

    • Lak na nehty, řasenka, oční stíny, Aliexpress, lesk na rty, rtěnka...
    • Péče o kosmetiku Šampon, krém na obličej, obličejovou masku, sprchový gel, masku na vlasy, krém na ruce... t
    • Aliexpress kosmetické doplňky, kosmetická taška, nálepka na nehty, hřeben, make-up štětec Set, Avon...
    • Parfémy Pro ženy, Pro muže, Unisex, Avon, Oriflame, Nouvelle Etoile / Nový poplatek
    • Zdraví a krása Spotřebiče Fén, Aliexpress, Philips, Žehlička na vlasy, epilátor, Braun...
    • Sportovní potřeby Sportovní výživa, Jízdní kola, Aliexpress, Fitness program, Torneo, Tělocvična... t
    • Doplňky stravy, zubní pasty, vitamíny, těsnění, Aliexpress...
    • Hubnutí Leovit, Evalar, sibiřská vlákna, Floresan (Floresan), Guam...
    • Diety
    • Sportovní / fitness kluby Moskva, Petrohrad, Samara, Nižnij Novgorod, Jekatěrinburg, Kazaň...
    • Krása, zdraví - jiné
    http://ocular-help.ru/2018/04/05/bifokal-nye-kontaktnye-linzy-otzyvy/
  • Up